Інспектори держнагляду за якістю продукції ДП "Харківстандартметрологія" в першому півріччі 2010 р. провели 250 перевірок, з яких у 240 випадках виявлені різні порушення. Як повідомив "SQ" генеральний директор підприємства Михайло Будьонний, була перевірена продукція на суму 21 млн. 317 тис.грн., при цьому вартість продукції, яка не відповідала вимогам нормативної документації, склала 3 млн. 775 тис.грн. або 17,7% перевіреної.

Як зазначив М. Будьонний, за результатами перевірок по двом підприємствам-виробникам м'ясної та ковбасної продукції до Держспоживстандарту направлено для розгляду матеріали з пропозицією припинення виробництва продукції, в 35 випадках заборонено реалізацію окремих видів продукції, а в 178 випадках - реалізація перевірених партій продукції. Штрафні санкції склали понад 261 тис.грн.

Довідка "SQ". Серед перевіреної продукції: вугілля, горючі гази, нафтопродукти (бензини, масло) електронне та електричне обладнання, продукція хімічної промисловості, меблева продукція (дивани-ліжка), будівельна продукція, перевірялися також послуги - передпродажна підготовка і техобслуговування автомобілів. Крім того, фахівці підприємства перевірили чайну продукцію, пиво, питну воду, м'ясо і ковбасні вироби, кулінарні вироби, дитяче харчування.