Новий проект програми підготовки Харкова до Євро-2012 передбачає реконструкцію 149 міських доріг, а не 62-х, як було заплановано раніше. Про це 15 червня повідомив журналістам директор Департаменту з питань сім'ї, молоді, спорту та підготовки Євро-2012 Харківської міськради Віктор Христоєв. За його словами, дороги, що підлягають ремонту, розділені на різні категорії.

Зокрема, в першу чергу, це кілька доріг по периметру стадіону "Металіст", які будуть в тому числі пішохідними шляхами під час Євро-2012. Інша група, в яку входить ще 20 доріг, - це магістралі, що ведуть до міста. Основні напрямки - Київ, Російська Федерація (на Бєлгород), сімферопольське напрямок (на Дніпропетровськ), донецьке напрямок (на Росію, Ростов). Також розпочнеться реконструкція окружної дороги. За словами В. Христоєва, в цьому році на неї буде виділено близько 1,5 млн.грн. з державного бюджету.

За інформацією В. Христоєва, вже наступного тижня Харків повинен одержати перший транш на ремонт 11-ти доріг у розмірі 50 млн.грн. За словами директора Департаменту з підготовки до Євро-2012, в першу чергу будуть ремонтуватися пр. Гагаріна, вул. Державінська, Храмова, провулок Власівський та ін

Усього, як відзначив В. Христоєв, держава планує виділити Харкову на капітальний ремонт доріг 292 млн.грн., з міськбюджету буде виділено близько 500 млн.грн.

Довідка "SQ". Раніше для підготовки до проведення матчів Євро-2012 був розроблений реєстр і поетапний план дій з реконструкції та капітального ремонту доріг, який включав 62 об'єкти вулично-дорожньої мережі м.Харкова загальною довжиною 120,38 км. Загальна вартість виконання робіт повинна була скласти майже 655 млн.грн. (за рахунок держбюджету - 164,69 млн.грн., міськбюджету - 490,2 млн.грн.).

Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відбудеться в Польщі та Україні. 11 грудня 2009 р. Донецьк, Київ, Львів і Харків були остаточно затверджені як міста з української сторони, які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату Європи з футболу 2012 р. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру відбудеться в Києві.