Завтра в Харькове представят нового вице-губернатораЗавтра, 16 березня, буде представлений ще один заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА). Про це, відповідаючи на питання "SQ", заявив голова ХОДА Михайло Добкін. За його словами, усі документи вже готові, і сьогодні він підпише розпорядження про призначення свого сьомого заступника.

За словами М.Добкіна, новий віце-губернатор буде відповідати за промисловість, транспорт, зв'язок, а також процеси, пов'язані з інноваціями. "Ми поки можемо самостійно формувати штат і структуру обладміністрації, оскільки адміністративна реформа ще не впроваджена на місцях", - зазначив М.Добкін.

Він також підкреслив, що позиція Кабміну щодо адміністративної реформи досить ліберальна, оскільки регіонам хочуть надати можливість самим визначити необхідну кількість віце-губернаторів та напрями їхньої діяльності. "Наприклад, у Донецьку було б актуально мати заступника голови ОДА з питань вугільної промисловості. Звісно, для нас такий напрямок на актуальний. Але оскільки в Харкові багато вищих навчальних закладів, було б правильно призначити заступника саме з цього напряму. Зрозуміло, що після проведення адмінреформи на місцях у нас залишиться не шість і не сім заступників, але їх може бути більше трьох ", - заявив М.Добкін.

Довідка "SQ". Як розповів 14 березня "SQ" депутат Харківської облради, голова облорганізації партії "Сильна Україна" Андрій Моченков, за підсумками переговорів Партії регіонів і партії "Сильна Україна" про злиття дев'ять членів партії "Сильна Україна" будуть призначені віце-губернаторами в дев'яти областях, у тому числі Харківській.

16 серпня 2011 р. лідер "Сильної України" Сергій Тігіпко і прем'єр-міністр України, голова Партії регіонів Микола Азаров заявили про можливе об'єднання партій з метою консолідації реформаторських зусиль. 21 жовтня члени національного бюро партії "Сильна Україна" підтримали рішення про об'єднання з Партією регіонів.

22 жовтня на з'їзді "Сильної України" в Києві питання про об'єднання партії "Сильна Україна" і Партії регіонів було відкладено для узгодження кандидатур від партії "Сильної Україна" на посаді у виконавчій владі.

Президент України Віктор Янукович 9 грудня 2010 р. підписав указ "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади". Адміністративну реформу розпочато для оптимізації системи центральних органів виконавчої влади та підвищення ефективності державного управління. У ході реформи було скорочено кількість міністерств і відомств, а також реорганізована структура Кабінету міністрів. Також планується реорганізація місцевих облдержадміністрацій і місцевого самоврядування.