В Харьковской области обязательно будут созданы технопарки и зоны приоритетного развития – нардеп Д.Святаш"Розширене засідання регіонального комітету з економічних реформ під головуванням президента України Віктора Януковича в Харкові пройшло в стислі терміни. Були розглянуті основні питання зі стратегічних проектів, які можуть бути розвинені в Харківської області", - повідомив "SQ" 15 лютого після засідання нардеп-харків'янин Дмитро Святаш (фракція Партії регіонів). За його словами, президент дав доручення щодо співпраці області з різними міністерствами для розвитку цих стратегічних проектів.

"А найголовніше - те, що сьогодні ліквідовані всі борги перед Харківською областю і щодо фінансування з держбюджету, і з виконання програми підготовки до Євро-2012. Також було дано окреме доручення завершити до травня 2012 р. будівництво ст. Метро "Перемога". І я вважаю, що практичне значення засідання буде у реалізації регіональних і міжрегіональних проектів економічного розвитку області - це і технопарки, і зони пріоритетного розвитку", - зазначив депутат Верховної Ради (ВР).

За словами Д.Святаша, депутати Верховної Ради зі свого боку отримують доручення від керівництва Харківської облдержадміністрації щодо законодавчого забезпечення проектів розвитку області. "Без законодавчого забезпечення неможливо впроваджувати цілу низку проектів. Я переконаний, що все буде реалізовано, але для цього необхідно узгодити позицію України і СОТ", - зазначив Д.Святаш.

Довідка "SQ". 15 лютого В.Янукович відвідав Харків з робочим візитом.