Иностранные компании ведут переговоры о закупке в Харьковской области гречкиІноземні компанії ведуть переговори про закупівлю гречки в Харківській області. Про це 14 листопада повідомив журналістам заступник голови Харківської облдержадміністрації Віталій Алексейчук. За його словами, в області отримали урожай гречки в 34 тис.т, що значно перевищує річну потребу регіону (5,6 тис.т). За його словами, серед країн, бізнесмени яких уже вели переговори про закупівлю гречки, - Іран і Татарстан, а також деякі європейські країни. Зокрема, купівлею гречки цікавилися у Словенії, де цей продукт досить популярний. "Я думаю, що Китай теж буде цікавитися нашою гречкою", - зазначив В.Алексейчук.

Заступник губернатора також повідомив, що у 2012 р. збільшувати посівні площі гречки не будуть. Ціни на гречку в області залишаться стабільними і складуть приблизно 10 грн./кг, а може, і знизяться. Оптова ціна продажу гречки становить близько 6 тис.грн./т.

Довідка "SQ". У 2010 р. урожай гречки в Харківській області склав 8,4 тис.т. У 2011 р. гречкою було засіяно 25,8 тис.га при плані в 24 тис. га.

Ціна на гречку влітку 2010 р. становила близько 9 грн./кг. У січні 2011 р. у магазинах Харкова гречка коштувала 13-16 грн./кг, у березні - близько 20 грн.