23 заяви молодих сімей розглянуті в Харківській міськраді на участь у програмі молодіжного житлового кредитування. Про це повідомив заступник директора Департаменту економіки та комунального майна Харківської міськради Яків Мусієнко, поінформував сайт міськради. У 2011 р., за розрахунками департаменту, в програмі можуть взяти участь близько 15 молодих сімей. Департамент при відборі кандидатів на участь у програмі буде враховувати, чи стоять вони у черзі на житло, чи справді потребують поліпшення житлових умов і чи в змозі оплатити кредит.

Я.Мусієнко зазначив, що компанію-забудовника для програми порекомендує департамент, оскільки департамент несе відповідальність за своєчасну здачу житла в експлуатацію.

Довідка "SQ". За розпорядженням Кабміну, у кожного учасника програми молодіжного житлового кредитування є право на 21 кв.м житла плюс ще 10 кв.м на сім'ю. Кредит видають сім'ям, членам яких до 35 років, терміном до 30 років, але не більше ніж до виходу на пенсію. Початковий внесок - 6% вартості квартири. На молодіжне кредитування на 2011 р. Харківська міськрада виділила 5 млн.грн., облрада - 1 млн.грн.

усього на черзі на поліпшення житлових умов у Харкові стоїть близько 30 тисяч сімей. У місті працюють над створенням державного реєстру потребують житла. Адміністратором реєстру планується визначити Державний фонд сприяння молодіжному житловому будівництву, який перебуває у сфері управління Мінрегіонбуду.