Перелік автомобільних об'єктів до Євро-2012, у тому числі і харківська окружна дорога, на які найближчим часом надійде фінансування з держбюджету, буде затверджений 14 липня на засіданні Кабінету міністрів України. Про це 13 липня на засіданні організаційного комітету з підготовки та проведення Євро-2012 повідомив директор Харківської обласної служби автомобільних доріг України Сергій Стельнякович.

За його словами, раніше урядовий комітет затвердив перелік об'єктів, до якого увійшла харківська окружна дорога (довжина дороги - близько 83 км). "Спочатку на ремонт окружної планувалося виділити 370 млн.грн., зараз - 126 млн.грн.", - відзначив С. Стельнякович.

Він підкреслив, що зараз ведуться роботи за рахунок оборотних коштів підрядчиків, гроші від Укравтодору практично не надходять. "Як тільки почнуть поступати кошти з держбюджету, міський бюджет виділить гроші на 300 тис.т асфальтно-бетонної суміші, необхідної для ремонту", - підкреслив С. Стельнякович.

Він також нагадав, що згідно з державною цільовою програмою підготовки Харкова до Євро-2012 з дорожнього комплексу крім харківської окружної дороги позначені ще три дороги. Зокрема, Київ-Харків-Довжанський (вартість усієї дороги - 2 млрд. 38 млн. 670 тис.грн.), Харків-Красноград-Перещепине (140 млн.грн.), Харків-Щербаківка (напрямок Бєлгорода, 2,5 млрд . грн.).

Довідка "SQ". Як повідомив 6 липня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, ремонт окружної дороги раніше взагалі не проводився. "Крім того, частина грошей, які повинні були йти на її ремонт, була витрачена на асфальтування стоянки біля одного з новітніх пам'яток у нашій області, розташованих біля окружної дороги", - підкреслив Добкін.

Він також повідомив, що з 2011 р. почнеться виділення коштів на придбання техніки для "Харьковоблавтодора".

Що стосується м.Харкова, то новий проект програми підготовки Харкова до Євро-2012 передбачає реконструкцію 149 міських доріг. У першу чергу, це кілька доріг по периметру стадіону "Металіст", які будуть в тому числі пішохідними шляхами під час Євро-2012. Інша група, в яку входить ще 20 доріг, - це магістралі, що ведуть до міста. Основні напрямки - Київ, Білгород (Росія), сімферопольське напрямок (на Дніпропетровськ), донецький напрямок (на Ростов, Росія).