Назви 20 підприємств, які виплачують зарплату нижче встановленого державою рівня, 10 червня розміщені на білбордах у Харківській області. Про це повідомив сайт Харківської облдержадміністрації (ХОДА) з посиланням на заступника голови ХОДА Юрія Сапронова.

До списку підприємств увійшли: ЗАТ "Первухінський цукровий завод", ТОВ "Торговельний дім "Арго Трейд", ВАТ "Росс", ТОВ "Фірма "Мангуст ЛТД", ТОВ "Антекс", ТОВ "Вовчанський м'ясокомбінат", ТОВ "Десса плюс" , ТОВ "Українська тентова компанія", ТОВ "Видавництво "Ранок", ТОВ "Науково-виробниче підприємство "Технохолод", іноземне підприємство "Еолія", ПП "Аванта-Трейд", ТОВ "Маркон", ТОВ "Веста", ТОВ "Suntan", ЗАТ "Агрофірма "8 Березня", ТОВ "Ізюмське АТП", ТОВ "ТМ "Данко Декор", АТ "Альпсервіс", іноземне підприємство "Малахіт".

Також Ю.Сапронов відзначив, що березнева акція з розміщення білбордів зі списками підприємств, які виплачують зарплату нижче встановленого рівня, принесла до обласного бюджету більше 7 млн.грн. Прибутковий податок, сплачений всіма підприємствами Харкова та області за квітень порівняно з березнем зріс на 7,2, млн.грн. "Наша ініціатива приносить позитивні результати: 75% підприємств, які були вказані на перших білбордах, збільшили виплату зарплати і надходження до бюджету області від 50 до 300%. Але є чотири підприємства - ТОВ "Фора-Схід", ВАТ "Завод "Березовські мінеральні води", АТЗТ "Українське ремонтно-будівельне підприємство "Шлях", ТОВ "Аттіка-2007", які не тільки не збільшили заробітну плату свої працівникам, але і зменшили її. Будемо розбиратися з цими підприємствами", - заявив віце-губернатор.

Довідка "SQ". Білборди з переліком підприємств, які виплачують зарплату нижче встановленого державою мінімуму, з'явилися на вулицях Харкова та області 21 березня. Другий раз списки таких підприємств були вивішені в середині травня.