Господарський суд Харківської області розглянув справу за позовом компанії "ІнтерАмі ЛТД" (Київ) до Харківського державного авіаційного виробничого підприємства (ХДАВП). Про це повідомило "SQ" інформоване джерело в суді. Позивач стверджує, що розробив інтер'єр віп-салону для літаків Ан-74, які випускає авіазавод, і зажадав за це грошову компенсацію. Суд визнав, що авіазавод має заплатити за виконану роботу. У суді представник авіазаводу заявив, що буде подано апеляцію. На подачу апеляції відводиться 10 днів. Якщо авіазавод не встигне подати апеляцію за цей термін, то рішення суду вступить в силу.

Довідка "SQ". Основною продукцією ХДАВП є літаки, розроблені в АНТК ім.O.Антонова. На початку 90-х рр. XX ст. ХДАВП перейшло на виробництво Ан-74 для потреб комерційної авіації, а починаючи з 1999 р. серійно виробляє регіональний турбогвинтовий Ан-140. У 2007-2008 рр. ХДАВП передав Лівії літак Ан-74, у травні 2009 р. ХДАВП передало лівійським замовникам Ан-74ТК-300. У 2010 р. завод планує випустити три літаки Ан-74, один (Ан-74-Т-200А) призначений для постачання в Єгипет, ще два (Ан-74-ТК-200С) - до Лівії. Кредиторська заборгованість ХДАВП становить 1,5 млрд.грн.

У 2002-2006 рр. генеральним директором ХДАВП був Павло Науменко. Слідча група СБУ в Харківській області порушила проти нього кримінальну справу.                       П. Науменка звинувачують у розтраті державних коштів і зловживанні службовим становищем. Харківський авіазавод двічі подавав позови проти колишнього директора, але вони були відхилені. П. Науменко є одним із засновників компанії "Інтером".