Налоговики Харьковской области подписали договор с Ассоциацией налогоплательщиков УкраиныГолова Державної податкової адміністрації (ДПА) в Харківській області Станіслав Денисюк та голова ради територіального відділення Всеукраїнської громадської організації "Асоціація платників податків України" в Харківській області Марина Вишневська підписали договір податкових відносин і план спільних дій на 2011 р. Про це повідомили "SQ" у прес -службі ДПА у Харківській області.

Як повідомив на церемонії підписання документів С.Денисюк, державна податкова служба зацікавлена ​​у налагодженні партнерських відносин з громадськими організаціями, особливо з Асоціацією платників податків. "Адже такі взаємини будуть сприяти найбільш ефективному впровадженню ідеології відкритості і злагоди між органами влади та представниками бізнесу", - заявив С.Денисюк.

За його словами, перед платниками податків і податковою службою стоїть спільна мета - стимулювання і зміцнення економіки регіону та Україні. "Упевнений, що план спільних дій і договір податкових відносин, які були підписані, дозволять скоординувати дії податкової служби та представників бізнесу в досягненні цієї важливої ​​мети", - зазначив С.Денисюк.

За словами М.Вишневської, вона в 1990-2000 рр. була головою державної податкової служби регіону і вважає, що є необхідність у розробці єдиної концепції співпраці органів податкової служби та об'єднання платників податків, особливо в умовах реформування податкової системи.

Довідка "SQ". Положення договору і плану спільних дій передбачають забезпечення участі громадськості у проведенні реформування податкової системи, організацію підзвітності органів податкової служби суспільству, стимулювання платників податків до добровільної та своєчасної сплати податків, виховання податкової культури підростаючого покоління. Для впровадження цих напрямків планується проведення засідань круглих столів, зустрічей, семінарів та обговорень нагальних проблем.