Налоговая милиция выявила в Харьковской области конвертационный центр с оборотом в 120 миллионов гривен

Харківська податкова міліція припинила діяльність конвертаційного центру з оборотом більше 120 млн.грн. Про це 14 березня повідомили "SQ" у прес-службі управління податкової міліції Державної податкової служби у Харківській області. Міліціонери встановили, що до складу конвертаційного центру входили організатор (59-річна харків'янка) і два співвиконавці. Протягом 2010-2012 рр. група займалася незаконною конвертацією грошових коштів для підприємств Харківської області з використанням рахунків та реквізитів фіктивних підприємств, відкритих на підставних осіб.

За даними прес-служби, в ході розшукової діяльності співробітники податкової міліції та УБОЗ ГУ МВС України в Харківській області задокументували факти перерахування коштів підприємствами реального сектора економіки за фіктивними угодам. Кошти перераховувались на поточні рахунки підконтрольних конвертаційному центру підприємств. Надалі кошти перераховувалися на рахунки інших підприємств і переводилися в готівку через каси банківських установ Харкова.

Для затримання підозрюваних було створено 10 мобільних слідчо-оперативних груп, які стежили за учасниками злочинного угруповання, їх офісними приміщеннями, місцями зберігання і виготовлення незаконної документації. Під час проведення обшуків в офісах та місцях проживання підозрюваних співробітники податкової міліції вилучили 27 печаток і чекових книжок підконтрольних учасникам злочинної групи транзитних підприємств. Також податківці вилучили комп'ютерну техніку, електронні інформаційні носії, які використовувалися у протиправній діяльності (всього вилучено матеріальних цінностей на 120 тис.грн.), а також 300 тис.грн., 100 тис.дол., 40 тис. євро та 140 тис. рублів готівкою.

За попередніми розрахунками, загальна сума незаконно сформованого податкового кредиту з ПДВ для підприємств, які користувалися послугами конвертаційного центру, склала 20 млн.грн. Проводяться слідчо-оперативні заходи з відшкодування завданих державі збитків у повному обсязі.

Налоговая милиция выявила в Харьковской области конвертационный центр с оборотом в 120 миллионов гривен Налоговая милиция выявила в Харьковской области конвертационный центр с оборотом в 120 миллионов гривен