Целевой фонд по социально-экономическому развитию Харьковской области станет доступным для инвесторовСтатут цільового фонду з соціально-економічного розвитку Харківської області планується доповнити низкою нових положень. Про це 14 лютого на засіданні постійної комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону, інвестицій, міжнародної і міжрегіональної співпраці Харківської облради повідомила заступник начальника Головного фінансового управління облдержадміністрації Галина Пронькіна.

За її словами, фонд існує з 2006 р., але до цього часу активно не використовувався, і до нього надійшло лише близько 80 тис.грн. Тепер у положенні про цільовий фонд будуть зафіксовані такі джерела його наповнення, як благодійні внески, залучення на договірній основі коштів підприємств та організацій усіх форм власності, а також інші джерела, не заборонені законодавством. Кошти фонду будуть розподілятися сесією облради і спрямовуватися на ті статті, на фінансування яких не вистачило грошей у бюджеті облради. У проекті рішення пропонується направляти кошти фонду на будівництво, реконструкцію та капітальний ремонт об'єктів комунальної власності, розвиток ЖКГ області, забезпечення соціального захисту громадян, розвиток соціальної сфери, виплату обласних і персональних стипендій, розробку і реалізацію інвестиційних програм. "Раніше була ситуація, коли ЗАТ "Філлп Морріс Україна" виділило області благодійну допомогу в 5 млн.грн., і була проблема в тому, щоб прийняти ці кошти до облбюджету. Тепер такої проблеми не буде", - зазначила Г.Пронькіна.

Як зазначив заступник голови Харківської облдержадміністрації Юрій Сапронов, і раніше благодійні фонди допомагали області вирішувати низку проблем. За словами голови комісії з питань соціально-економічного розвитку регіону Віктора Суботіна, робота фонду буде корисна для області.

Комісія підтримала винесення проекту змін статуту фонду на розгляд сесії облради.