Шість доріг державного значення буде відремонтовано до кінця 2011 р. Про це 12 листопада повідомив журналістам у Харкові перший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв після урочистої церемонії відкриття харківської окружної дороги.

За словами А. Клюєва, до кінця наступного року буде закінчено ремонт доріг Київ-Дніпропетровськ, Київ-Донецьк, Київ-Харків, Київ-Житомир, Житомир-Рівне, Донецьк-Ростов. "У нас цілий ряд доріг, які ми готуємо в рамках підготовки до Євро-2012. І ми їх відремонтуємо. Проблеми з фінансуванням завжди є, але вони вирішуються", - підкреслив А. Клюєв. Так, за словами віце-прем'єра, за сім місяців поточного року було збудовано та відремонтовано доріг в 10 разів більше, ніж за весь 2009 р.

Також віце-прем'єр повідомив, що в проекті держбюджету на 2011 р. закладено 1 млрд. грн. на реконструкцію залізничних переїздів і установку шлагбаумів. "Зараз готується план і графік реконструкції, а фінансування ми будемо розглядати в рамках фінансового плану" Укрзалізниці ". Наступного тижня це питання буде розглянуто на засіданні Кабінету міністрів", - додав А. Клюєв.

Довідка "SQ". Перший віце-прем'єр-міністр України А. Клюєв 12 листопада взяв участь в офіційному відкритті харківської окружної дороги, яка включена до переліку об'єктів, що ремонтуються до Євро-2012.

Згідно з програмою підготовки до проведення Євро-2012, в цьому році в Харкові був запланований капітальний ремонт і реконструкція 37 об'єктів вулично-дорожньої мережі (з яких 17 об'єктів перехідні на 2011 р.) на 235,29 млн.грн. Про це було сказано 18 березня в ході наради, що проходила в Харкові під головуванням віце-прем'єр-міністра України з питань Євро-2012 Бориса Колесникова. Зокрема, в рамках підготовки до Євро-2012 міська влада проведе реконструкцію та капітальний ремонт доріг, які з'єднують стадіон "Металіст" із залізничним вокзалом, аеропортом, готелями та медичними установами.

12 жовтня в г.Марганце Дніпропетровської області на залізничному переїзді пасажирський автобус "Еталон" з 52 пасажирами в салоні зіткнувся з локомотивом, у результаті чого загинули 45 чоловік, включаючи водія. За кількістю жертв ДТП стало наймасштабнішим за роки незалежності України. Після цього в уряді ухвалили рішення про підготовку програми установки шлагбаумів і поступової заміни залізничних переїздів у країні мостами і шляхопроводами.