"Депутатський корпус Харківської облради нового скликання значно омолодився у порівнянні з попереднім складом", - заявив голова Харківської облради Сергій Чернов, проінформував сайт облради.

За словами С.Чернова, 48 депутатів  облради V скликання продовжили роботу в депутатському корпусі VI скликання. "Це 35% від загальної кількості депутатів. Всього в депутатському корпусі VI скликання 136 депутатів. Хотів би також зазначити, що депутатський склад омолодився. На 1% збільшилася питома вага молодих людей до 35 років. А в цілому сукупна кількість молоді до 35 років і людей зрілого віку до 50 років становить 50%. У попередньому скликанні їх було тільки 36%. Це говорить про велику ротацію ", - зазначив С. Чернов.

За його словами, правильно, що половину депутатів у місцеві ради обрали за мажоритарною системою. "Люди голосували за тих, кого вони знають. Зробивши певний аналіз, можу сказати, що депутати, які пройшли до обласної ради за мажоритарними округами, - люди кваліфіковані та підготовлені до роботи в раді. Безумовно, змішану систему виборів потрібно впроваджувати і для проведення виборів до Верховної Ради ", - заявив С. Чернов.

Довідка "SQ". 31 жовтня 2010 в Україні пройшли вибори до місцевих рад, а також сільських, селищних та голів міст.