Замначальника Госэкоинспекции в Харьковской области создал преступную группу - прокуратура

Прокуратура Харківській області розслідує кримінальну справу стосовно співробітників Державної екологічної інспекції в Харківській області. Як повідомив офіційний сайт Генеральної прокуратури України, досудовим слідством у справі встановлено, що заступник начальника інспекції створив злочинне угруповання з числа її співробітників з метою систематичного вимагання та отримання хабарів.

За даними прокуратури, члени організованої групи отримували хабарі від представників різних приватних підприємств за невживання рішень про застосування фінансових санкцій. Усього було отримано хабарів на суму понад 35 тис. грн. Досудове слідство у справі триває.

Довідка "SQ". Заступник начальника Державної екологічної інспекції в Харківській області Ігор Воронюк 13 травня був затриманий за підозрою в отриманні хабара. Затримання в приміщенні екоінспекції в Держпромі проводили співробітники УБОЗу в масках. Заступник начальника був затриманий за підозрою в отриманні хабара в 15 тис. грн. Справу порушено за ч.2 ст. 368 КК України (одержання хабара посадовою особою).