Путевки в детские лагеря Харьковской области подешевели почти на 40%Путівки до дитячих таборів районів Харківської області здешевшали майже на 40%. Про це 13 квітня на засіданні постійної комісії з питань молодіжної політики, спорту, туризму, та підготовки до Євро-2012 Харківської облради заявила начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Лариса Козлова.

За її словами, на початок 2011 р. вартість одного дня перебування дитини в таборі - 115 грн. (з розрахунку 21 день перебування - 2415 грн.), а доба перебування в таборі санаторного типу коштує 170 грн. (3057 грн. за зміну). У 2010 р. середня вартість путівки становила відповідно 2025 грн. і 3002 грн. "В результаті проведеної спільно з керівниками таборів роботи зі зниження вартості путівок був досягнутий певний результат. З низки районів надійшли відомості, що путівки навіть дешевше, ніж у 2010 році. Наприклад, у Борівському районі вартість путівки складе 1400 грн. За зміну, в Красноградському - 1300 грн. за зміну, а в Чугуївському - 1500 грн.", - зазначила Л.Козлова.

За її словами, зниження вартості досягнуто за рахунок того, що таборам надали фінансові пільги, наприклад, з плати за землю. Крім того, були проведені заходи з оптимізації складу працівників таборів: до роботи в таборах будуть залучені студенти-практиканти. У таборах, які входять до структури Міносвіти, як вожаті і вихователі будуть працювати вчителі, які і так отримують зарплату. Всі ці заходи дадуть таборам можливість заощадити кошти.

Довідка "SQ". У Харківській області у 2011 р. планується оздоровити 185 тис. дітей у віці 7-17 років, що становить 77% загальної їх чисельності в області. Діти-сироти будуть оздоровлені всі.

В області у 2010 р. працювало 37 дитячих таборів, у 2011 р. планується ввести в експлуатацію мінімум 40 таборів. З числа непрацюючих планується ввести в експлуатацію табір "Дружба" (Красноградський р-н), "Політ" (власник - завод "Південкабель", Чугуївський р-н), "Червона гвоздика" (власник - ДП "Завод ім.Малишева", Харківський р-н), "Лісова галявина" (Харківський р-н). Також прийняте рішення про передачу дитячого табору "Лісова казка" заводу "Електроважмаш" у комунальну власність Чугуївського району.