Вице-премьер А. Клюев принял участие в официальном открытии харьковской окружной дорогиПерший віце-прем'єр-міністр України Андрій Клюєв 12 листопада взяв участь в офіційному відкритті харківської окружної дороги. Також в церемонії брали участь в.о. харківського міського голови Геннадій Кернес, заступники голови облдержадміністрації Володимир Бабаєв і Валентин Дулуб, голова облради Сергій Чернов.

За словами А.Клюєва, "дорога відмінна, європейського рівня, за нею приємно їхати, і, сподіваюся, харків'яни не будуть розбивати на ній свої машини". Він зазначив, що дорога не ремонтувалася близько 30 років. Віце-прем'єр повідомив, що Укравтодору вже перераховані з держбюджету 500 млн.грн., які були закладені на ремонт цієї дороги.

За словами А.Клюєва, в 2011 р. планується відремонтувати також трасу Київ-Харків.

 

Довідка "SQ". Генеральний підрядник реконструкції дороги - ДП "Харківський облавтодор" ВАТ "ДАК "Автомобільні дороги України". Основні субпідрядні організації - "Альтком" (Донецьк), трест "Дніпродорбуд" та ВАТ "ШРБУ-33" (Харківська обл.). У ході капітального ремонту дороги було влаштовано сім додаткових смуг на підйом загальною протяжністю 7 км. Були повністю перероблені і заново забетоновані мости через річки Лопань і Харків, на вирівнювання профілю дороги було витрачено 130 тис.т асфальту першого шару, облаштовані водовідвідні споруди (25,8 км бортового каменю та 139 шт. телескопічних лотків), установлено 1 тис. 125 дорожніх знаків, 11 тис. погонних метрів бар'єрного огородження, нанесено 203,6 км лінії дорожньої розмітки. На дорозі працювали 17 підрядних організацій, 500 одиниць техніки і 1,5 тис. робітників. На будівництво та реконструкцію окружної дороги було витрачено 320 млн.грн.

Дорога повністю відкрита для руху з 27 жовтня.