"Будівництво станції метро "Перемога" Олексіївської лінії Харківського метрополітену буде продовжене", - заявив в ефірі обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін, передав офіційний сайт ХОДА.

"Я розмовляв з першим віце-прем'єр-міністром України Андрієм Клюєвим, і ми ще раз обговорили ситуацію навколо будівництва метро. А.Клюєв робить усе для того, щоб ми цього роцку отримали можливість ударними темпами відновити будівництво станції метро "Перемога" і наступного року її здати. Іншого завдання ми собі не ставимо", - заявив голова ХОДА.

Коментуючи висновки Рахункової палати України щодо будівництва метро в Харкові, Михайло Добкін відзначив: "Те, що Рахункова палата називає "неефективністю", не має жодного відношення до нецільового використання коштів. Просто фахівці Рахункової палати за тільки їм відомою методикою визначили, що державі було невигідно будувати метро в Харкові. Вони не сказали, що гроші були витрачені неправильно або будівництво коштувало дешевше - просто державі це було невигідно".

Довідка "SQ". Станція метро "Перемога" стане кінцевою станцією Олексіївської лінії метрополітену, буде розташована в північній частині міста на перетині пр. Перемоги і пр.Людвига Свободи. Нова станція дозволить обслуговувати житлові масиви Олексіївки і м.Дергачі з населенням більше 300 тис. осіб. Відстань між станціями "Олексіївська" та "Перемога" - 1,14 км. Відкриття станції метро "Перемога" запланована на травень 2012 р.

Рахункова палата 28 березня заявила, що "діяльність центральних і місцевих органів влади в 2009-2010 рр. З будівництва та розвитку харківського метро була незадовільною і непослідовною і не забезпечила ефективного використання коштів державного бюджету". Рахункова палата також заявила, що продовження будівництва метро в Харкові не значиться ні в списку пріоритетних до кінця 2012 р. інвестпроектів, ні в програмі підготовки до Євро-2012. Тому невідомо, коли буде побудована ділянка від станції "Олексіївська" до станції "Перемога", яка готова поки на 7%.