Членів міського та обласного комітетів Харківської організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" 11 лютого допитали у справі про вибухи в Макіївці. Про це "SQ" повідомили в прес-службі Харківської обласної організації ВО "Свобода".

За інформацією прес-служби, кожен з опитаних активістів повідомив, що останнім часом не був у Макіївці і про вибухи знає тільки з повідомлень ЗМІ, допитувані відмовилися від дактилоскопії. У прес-службі також повідомили, що список допитуваних, який продемонстрували міліціонери, містив заголовок "Активісти радикально-налаштованих націоналістичних угруповань". На що представники ВО "Свобода" заявили, що "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" є зареєстрованою політичною партією, а не "радикальним угрупуванням", і звернулися до ГУ МВС України в Харківській області з проханням "не виконувати репресивних наказів окупаційної влади під приводом розслідування різних "терактів".

14 лютого харківські "свободівці" проведуть пікетування обласної міліції з вимогою негайного припинення переслідувань громадян "за ознакою симпатій до націоналістичної ідеї".

Довідка "SQ". 20 січня в Макіївці прогриміли два вибухи - біля торгового центру і біля центрального входу в адміністративну будівлю держпідприємства "Макіїввугілля". У результаті вибухів постраждалих немає. Поблизу одного з місць вибуху на стіні був прикріплений конверт, в якому містилася вимога виплатити велику суму грошей "від людей, відомих в Макіївці". У листі також були вказані механізм і порядок передачі грошей. Також невідомі погрожували, що у випадку невиконання вимог у різних місцях Макіївки пролунають ще 5 вибухів. Однак за грошима ніхто не прийшов, нових вибухів не було. За фактами вибухів СБУ порушила кримінальну справу і розшукує двох чоловіків.

10 лютого активістів Ізюмської міської організації ВО «Свобода» допитали у справі про вибухи в Макіївці.