В Песочине хотят построить новую школу"У сел.Пісочин (Харківський р-н, Харківської області) стрімко розвивається житлове будівництво",- заявив "SQ" Пісочинський селищний голова Олександр Чорнобай. За його словами, зараз здається в експлуатацію 11-поверхівка, наступного року буде готове ще одне житлове приміщення - трипід'їздна 10-поверхівка. У кожному з цих будинків - по 130-140 квартир. Окрім того, закінчені будови нульового циклу і цокольний поверх під нову 16-поверхівку і ведуться підготовчі роботи для початку зведення нульового циклу ще однієї 16-поверхівки. Будинки будує Курязький ДБК (Пісочин).

Як зазначив О.Чорнобай, через таке масштабне будівництво потрібно вживати заходів для розвитку соціальної інфраструктури селища. З медичними установами ситуація нормальна, а школа і дитячі сади "викликають невелике занепокоєння". "Зараз ми проектуємо школу приблизно на 600 учнів у мікрорайоні Мобіль, де мешкає близько 10 тис.осіб. Я думаю, що наступного року ми закладемо нульовий цикл школи. Кошторису на будівництво школи ще немає, але попередньо можна сказати, що вона обійдеться приблизно в 50 млн.грн. Наш селищний бюджет таке фінансування не потягне. Ми почнемо будувати, а потім звернемося за допомогою до району й області. Владі потрібні такі соціальні об'єкти", - зазначив О.Чорнобай.

За його словами, у цьому ж мікрорайоні відкриють ще чотири групи в дитячому садку "Теремок". У минулі роки було відкрито шість додаткових груп у "Теремку" та по одній групі у двох інших садках.

Довідка "SQ". На території селища діють ВАТ "Завод "Надія", ЗАТ "Курязький домобудівельнний комплекс", меблевий цех АТ "Харківдерев", автотранспортне підприємство "Весотра-Харків", приватний торговельний центр "Лоск". У селищі три дитячі садки, школа, навчально- виховний комплекс, Харківський обласний навчальний центр, поліклініка, ветеринарна станція, Будинок культури, бібліотека, музична школа, три поштові відділення, філія Ощадбанку, філії банків "Меркурій" і "Аваль", митний термінал, санаторій "Роща".