В Харьковском районе на месте закрытого хлебозавода построят спортивную школуСпортшколу планується побудувати в Мерефі Харківського району. Про це повідомив "SQ" Мереф'янський міський голова Веніамін Ситов. За його словами, спортшкола буде створена на базі стадіону "Авангард" і колишнього Мереф'янського хлібозаводу, який зараз не працює і знаходиться в приватній власності.

Як зазначив В.Ситов, стадіон був побудований бельгійцями більше 100 років тому і оснащений унікальною дренажною системою. У рамках реконструкції стадіону планується вже цієї зими обладнати майданчик для гри в хокей. Будуть пробурені додатково три водяні свердловини для зрошення трави стадіону влітку. Зараз ведеться підготовка до відкриття літнього дитячого футбольного майданчика розмірами 22 на 42 м. Майданчик готується під посадку трави, і наступного року на ньому зроблять огорожу.

Як зазначив В.Ситов, стадіон межує з колишнім хлібозаводом. "Я провів переговори з власником заводу, і він готовий продати його, поступившись у ціні, тому що ми переконали власника заводу, що хочемо розвивати соціальний проект для дітей. Приблизна ціна продажу складе близько 950 тис.грн. Ми вже направили декілька листів до Харківської облдержадміністрації і Харківської райадміністрації й очікуємо, що нам, можливо, допоможуть придбати цей завод. На місці заводу буде спортшкола й оздоровчий спортивний центр міської, районної і може обласного значення. В адміністративних та виробничих корпусах хлібозаводу можна влаштувати спортзали", - зазначив В.Ситов.

За його словами, спочатку потрібно купити завод, потім розробити проект будівництва і включити його до плану соціально-економічного розвитку міста та області. "Можуть бути різні джерела фінансування проекту - спонсори, інвестори, а також гранти та інші джерела", - зазначив В.Ситов.

В Харьковском районе на месте закрытого хлебозавода построят спортивную школу В Харьковском районе на месте закрытого хлебозавода построят спортивную школу

Довідка "SQ". Площа Мерефи - близько 2,5 тис.га, населення - 27 тис.осіб. У Мерефі діє шість промислових підприємств (у кінці 80-х рр.  було 10), два НДІ, 5 комунальних підприємств, 50 магазинів, 5 АЗС, 4 відділення банків, близько 800 приватних підприємств. У місті - 7 шкіл, 4 дитячих садки. У Мерефі розташована центральна районна лікарня, яка обслуговує населення Харківського району.