Мер Газіантепа (Туреччина) Асім Гюзельбей і мер Цетіне (Чорногорія) Олександр Богданович 15 квітня приїдуть до Харкова на 4-у туристичну виставку-презентацію "Харків: партнерство в туризмі". Про це 11 квітня повідомила журналістам заступник начальника сектора розвитку туристичної інфраструктури та іміджевих проектів Департаменту міжнародної співпраці Харківської міськради Юлія Заховаєва.

За її словами, в ході візиту до Харкова мери європейський міст мають намір зустрітися з харківським міським головою Геннадієм Кернесом і підписати з ним низку договорів. Зокрема, Газіантеп планує підписати договір з Харковом про встановлення побратимських відносин (у такому випадку у Харкова буде двадцять міст-побратимів - "SQ"). Мер Цетіне підпише договір про встановлення партнерських відносин.

Довідка "SQ". Цетіне - історична і культурна столиця Чорногорії, місцеперебування президента Чорногорії. Згідно конституції країни, Цетіне є столицею Чорногорії, а Подгоріца, в якій розташовані основні органи влади - "головним містом". Цетіне заснований 1482 р., зараз його населення - близько 18 тис. осіб.

Газіантеп - місто на півдні Туреччини, адміністративний центр області Газіантеп. Населення - 853 тис. мешкнаців, шосте за чисельністю населення місто країни.