Харківська облдержадміністрація і НАК "Нафтогаз Україна" підписали договір на 150 млн. грн. Про це 11 квітня повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін. За його словами, з цих коштів близько 100 млн. грн. "Нафтогаз" вкладе в газифікацію населених пунктів області і близько 50 млн. грн. - у будівництво об'єктів соціальної сфери.

"Договір з "Нафтогазом" - це документ з переліком об'єктів, які мають конкретні адреси, з готової проектно-кошторисною документацією. Він завізований 10 представниками НАК. Тепер ми зможемо профінансувати багато об'єктів. Окрім того, документ передбачає ремонт або будівництво плавальних басейнів, дитсадків", - зазначив М.Добкін.

"Ми не будемо концентрувати будівельні роботи тільки в тих районах області, де є вишки з видобутку нафти і газу. Ми домовилися, що будемо отримувати гроші на всі райони, але в тих районах, де йде видобуток, грошей буде трохи більше, тому що вантажівки вбивають дороги і т.д. Якщо в якомусь районі громада вирішила, що їй важливіше побудувати фізкультурно-оздоровчий комплекс, а він коштує близько 3 млн. грн., то "Нафтогаз" закриє цю проблему. Наприклад, ми добудуємо спорткомплекс у Боровій , яка звернулася до нас з такою пропозицією", - повідомив губернатор.

За словами М.Добкіна, обласна влада запропонувала профінансувати тільки ті об'єкти, які можна здати вже цього року. За розрахунками ХОДА, область могла б освоїти близько 200-220 млн. грн.

Довідка "SQ". Рівень газифікації Харківської області складає 70,6% (міст і селищ міського типу - 82%, сіл - 53,7%).