Заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Юрій Сапронов доручив створити робочу групу на підтримку гендерної рівності у сфері підприємництва. Про це він повідомив 10 лютого на круглому столі з обговорення цих питань. Очолити робочу групу Ю.Сапронов попросив виконавчого директора Союзу підприємців Харківської області Олену Аністарову, стати співголовою запропонував першому заступнику голови облради Олені Олешко. Заступник голови ХОДА зазначив, що в робочій групі мають працювати мінімум чиновників, повинні бути представлені недержавні і громадський організації, адже забезпеченням гендерної рівності в підприємництві повинні займатися саме останні.

Також Ю.Сапронов запропонував провести дослідження гендерної рівності у підприємництві області із залученням незалежних соціологічних груп.

У заході взяли участь керівники об'єднань профспілок різних галузей області, начальники управлінь та відділів ХОДА, представники підприємницьких структур, а також голова Комітету з питань промислової і регуляторної політики та підприємництва Верховної Ради Наталія Королевська. Вона зазначила, що жінки працюють в основному в малому і середньому бізнесі і майже не задіяні у великому. Н.Королевська також звернула увагу на те, що у жінок, що займаються підприємництвом, хабарі вимагають частіше, ніж у чоловіків. За її словами, закони, спрямовані на підтримку гендерної рівності, не виконуються.

Круглий стіл відбувся за участі Міжнародної фінансової корпорації (IFC).