Больше 200 харьковских чиновников привлечены к ответственности за махинации с землейТорік прокуратура Харківської області порушила 57 кримінальних справ за фактами незаконних операцій із землею. Як повідомив 11 січня журналістам начальник відділу захисту інтересів громадян і держави у сфері земельних відносин прокуратури області Олександр Мельник, це в шість разів більше, ніж у 2010 р.

"23 справи передані до суду зі встановленими збитками держави на суму понад 146 млн.грн., реально виконано судових рішень і повернуто до держбюджету більше 19 млн. грн.", - зазначив О.Мельник. За його словами, в судах розглядаються ще 311 справ про повернення в державну і комунальну власність 4,7 тис. га землі, вже повернуто понад 700 га землі.

За незаконні операції з землею та порушення у сфері земельних відносин до дисциплінарної відповідальності, за словами прокурора, залучено 212 чиновників, з них 164 особи - службовці органів державного контролю.

Довідка "SQ". За даними О.Мельника, у Харківській області - 3 млн. 100 тис. га землі, з них 2 млн. 400 тис. га - землі сільськогосподарського призначення.