М. Добкин и С. Чернов торжественно открыли детсад в Зачепиловском районеДитячий дошкільний навчальний заклад ясла-садок "Сонечко" відновив роботу в с.Леб'яже Зачепилівського району Харківської області після капітального ремонту. В урочистому відкритті дитсадка, яке пройшло сьогодні, 10 листопада, взяли участь голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, голова Харківської облради Сергій Чернов, заступник голови ХОДА Євген Савін, голова Зачепилівської райдержадміністрації Лідія Кобильська, голова райради Олег Токар, депутати облради Олександр Донський та Юрій Олександрович, діти та їхні батьки.

Як зазначив під час відкриття М.Добкін, цього року в області відкриється близько 40 нових дошкільних установ. "Будуть дитячі садки - будуть діти, буде перспектива, не будуть закриватися школи, не будуть скорочуватися робочі місця, буде життя на селі", - підкреслив губернатор.

За словами Є.Савіна, 13 років садочок не працював, оскільки не було коштів на його утримання, але в останні роки гостро стала необхідність мешканців села у відновленні роботи дитячого саду, оскільки на території Леб'яжської сільради зараз мешкає близько 100 дошкільнят. Після капітального ремонту в установі буде виховуватися 40 дітей у двох різновікових групах. З 1970 до 1998 р. у цьому приміщенні розміщувався колгоспний дитячий садок на 50 дітей.

Довідка "SQ". Після капремонту кожна група має окреме приміщення, ігрову, спальну і гігієнічну кімнати, роздягальні. В установі влаштовані кабінети медичної сестри, пральня, харчоблок, закуплені меблі і посуд. Територію установи упорядкували і встановили на ній ігрові майданчики. В ремонті дитсадка брали участь ТОВ "Проф-Агро", ТОВ "Вікторія", ТОВ "Сільмаш", О.Донський подарував саду пральну машину, Ю.Олександрович - електроплити, ХОДА та облрада - стереосистему.

У с. Леб'яже мешкає близько 1100 осіб. До Леб'яжської сільради входять також села Кочеток і Червона Перемога.