Г. Кернес поручил снести все киоски с курительными смесями в ХарьковеХарківський міський голова Геннадій Кернес дав розпорядження знести всі виявлені в Харкові кіоски, в яких продають курильні суміші. Про це 9 лютого він заявив на засіданні виконкому Харківської міськради.

За його словами, будуть знесені 30 таких кіосків у різних районах Харкова, про роботу яких стало відомо міській владі. "Правоохоронні органи звітують, що все це закрито, а воно працює. Я не буду називати адреси - у Київському та Дзержинському районах два об'єкти, в Червонозаводському, Фрунзенському та Орджонікідзевському по одному поки знайдено, а в Московському - цілих п'ятнадцять. Давайте допоможемо міліції і не закриємо їх, а приберемо взагалі. Проявимо свою громадянську позицію, тому що, як я зрозумів, міліція буде це робити довго", - заявив Г.Кернес.

На засіданні виконкому було прийнято рішення всього знести 48 незаконно встановлених малих архітектурних форм. За словами директора Юридичного департаменту міськради Володимира Коваленка, ці заходи будуть проведені в семи районах міста. Всього ж у місті буде знесено 1354 незаконно встановлених кіосків, про знесення яких є 33 рішення виконкому міськради. Вже знесено 646 кіосків.