"Реакція світового співтовариства демонструє, що ми йдемо правильним шляхом, пропонуючи наші національні проекти "на експорт" світовим інвесторам у рамках роуд-шоу, яке проводить Держагентство з інвестицій та управління національними проектами. Проекти, які представляє Харківська область, - агрокластер "Село майбутнього", технополіс "П'ятихатки" й IT-парк "Інтеллектроніка" - викликають значний інтерес, оскільки саме галузі сільського господарства та високих технологій називаються іноземними партнерами як перспективні для співпраці", - заявив заступник голови Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Юрій Сапронов, передав офіційний сайт ХОДА.

"Роуд-шоу допоможе інвесторам звернути увагу на потенціал Харківщини, і після його завершення ми сподіваємося почути вже конкретні пропозиції", - заявив він. ЮСапронов повідомив, що, зокрема, на одному з етапів роуд-шоу американський конгресмен Майкл Грімм заявив, що, на його думку, Україна входить до п'ятірки найбільш перспективних економік світу.

Довідка "SQ". Інвестиційні проекти Харківської області - проект "Село майбутнього", технополіс "П'ятихатки" й IT-парк "Інтеллектроніка" - увійшли до роуд-шоу, яке проводить Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами в найбільших світових фінансових центрах. Розпочався захід 31 жовтня в Лондоні (Великобританія). 2 листопада роуд-шоу пройшло у Відні (Австрія), 3 листопада - у Франкфурті-на-Майні (Німеччина), 4 листопада - в Мадриді (Іспанія).

14 листопада роуд-шоу пройде в Ель-Кувейті (Кувейт), 22 листопада - у Стамбулі (Туреччина), 24 листопада - в Абу-Дабі (Об'єднані Арабські Емірати). 12 грудня шоу переїде до Токіо (Японія), потім - до японського Осаку (13 грудня), корейського Сеула (14 грудня), після чого проект відправиться в китайські Гонконг (15 грудня) і Шанхай (19 грудня). За словами Ю.Сапронова, на Близькому Сході будуть презентувати здебільшого агрокластери, а в грудневому турне по Південно-Східній Азії буде йти презентація технополісу "П'ятихатки" й IT-парку "Інтеллектроніка".