Через модернізацію держслужби управління державної служби України в Харківській області як мінімум до кінця року буде працювати без начальника. Про це 9 листопада повідомили "SQ" у відділі модернізації Головдержслужби України. Така ситуація зараз у багатьох обласних управліннях. "Якщо начальник з якихось причин звільнився, то зараз немає сенсу призначати нового на короткий період до створення нового підрозділу. Співробітникам управлінь важко працювати без начальника, але іншого виходу немає", - відзначили в Головдержслужбі.

Модернізація почалася за указом президента України від 18 липня 2011 р. № 769, за яким Головне управління стало Національним агентством з питань державної служби. В указі президента сказано, що у Нацагенства будуть територіальні органи, але щоб почати їх створення і, як наслідок, призначати керівників цих підрозділів, потрібна постанова Кабміну. У ньому потрібно вирішити багато питань, зокрема, що стосуються фінансування цих структур та їх повноважень. Можливо, повноваження територіальних підрозділів будуть ширшими, ніж колишніх управлінь держслужби. Оскільки у Кабміну зараз безліч невідкладних проблем, вирішення цієї проблеми, ймовірно, відкладуть на наступний рік, відзначили в Головдержслужбі.

Довідка "SQ". Любов Лучанінова 7 квітня 2011 р. була звільнена з посади начальника Управління державної служби Головдержслужби України в Харківській області за віком. Начальником управління, за даними на 9 листопада, ще ніхто не призначений. Л.Лучанінова була призначена на посаду начальника управління 14 червня 2010 р.