На оздоровлення дітей Харківської області буде додатково виділено 3 млн. грн. Про це 9 червня під час робочої поїздки до Нововодолазького району повідомив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, на найближчій сесії облради ХОДА буде просити депутатський корпус виділити на оздоровлення дітей 2 млн.грн. і ще близько 1,2 млн.грн. перерозподілити на оздоровлення дітей із коштів інших обласних програм. Губернатор підкреслив, що у 2010 р. Харківська область стала другою після Луганської серед областей України за кількістю оздоровлених влітку дітей. За його словами, цього року планується оздоровити таку ж кількість дітей або більшу.

Довідка "SQ". Як заявив раніше начальник Головного управління у справах сім'ї, молоді та спорту ХОДА Дмитро Перепелиця, у 2011 р. планується оздоровити 185 тис. дітей віком від 7 до 17 років, у тому числі дітей соціально незахищених категорій - 135 тис.осіб. Середня вартість путівки в дитячі табори області в цьому сезоні складе 2,2 тис. грн. Щоб знизити вартість путівки, на розгляд місцевих рад винесені питання надання пільг дитячим оздоровчим закладам - ​​із землі, оплаті комунальних послуг, місцевих податків і зборів.

У червні-липні 2010 р. побували в літніх таборах 141 тис. 545 дітей з Харківської області. Оздоровилися 31 тис. 708 дітей диспансерної групи, 13 тис. 722 талановитих і обдарованих дитини, 9 тис. 153 дитини з багатодітних сімей, 3 тис. 418 дітей-сиріт, 2 тис. 39 дітей-інвалідів. Протягом двох місяців 2010 р. у Харківській області працювало 834 табори відпочинку (пришкільні, праці та відпочинку, наметові), 34 заміських табори і три табори санаторного типу.