"Розвиток програми сільського індивідуального будівництва в Харківській області на 2010 р. під загрозою зриву через те, що місцеві бюджети не виділили коштів", - повідомив 8 червня на засіданні комісії з питань аграрної політики, земельних відносин та природокористування Харківської облради директор Харківського облфонда індивідуального будівництва Микола Шумаков. За його словами, недофінансування програми з обласного бюджету зараз складає близько 9 млн. грн. Облфонд запросив на 2010 р. з облбюджету тільки 3 млн.грн., але з облбюджету не виділено грошей зовсім.

Як зазначив М. Шумаков, в рамках програми виділяється співфінансування з держбюджету, якщо виділяються кошти з місцевих бюджетів. "Але тепер сфера може просто втратити державні гроші, і в інших областях нам скажуть "спасибі", - підкреслив він.

Як відзначив директор фонду, вже близько трьох років в області з обласного бюджету кошти не виділяются. "Полтавська, Сумська області - вони, умовно кажучи, в п'ять разів менше Харківської, але в цих областях виділяють у п'ять разів більше коштів, тому що немає важливішої проблеми на селі", - зазначив М. Шумаков.

За його словами, фонд направив листи за підписом голови облради Сергія Чернова до місцевих рад з проханням виділити кошти на індивідуальне будівництво, і вісім районів погодилися виділити кошти.

програми сільське будівництво