Начальник Головного фінансового управління Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Сергій Овсянніков 8 червня на засіданні постійної комісії Харківської облради з питань соціальної політики та захисту населення проінформував депутатів про те, які зміни планується внести до обласного бюджету на 2010 р. Про це повідомив офіційний сайт облради.

Як підкреслив С. Овсянніков, "зміни стосуються, в першу чергу, виділення субвенції в 342,4 тис.грн. з держбюджету на проведення позачергових виборів депутатів місцевих рад, голів сільських, селищних, міських рад. Зокрема, кошти будуть направлені в Близнюківський , Валківський, Великобурлуцький, Вовчанський, Дворічанський, Красноградський, Печенізький райони".

З держбюджету також буде виділена субвенція в 330 тис.грн. як заохочення переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм розвитку місцевого самоврядування. З них 220 тис.грн. планується направити до Куп'янська та 80 тис.грн. - Гусинській сільській раді Куп'янського району. Ще одна субвенція з держбюджету в 628,1 тис.грн. стосується виконання проекту Світового банку "Удосконалення системи соціальної допомоги".

Крім того, за словами начальника фінуправління, зміни до обласного бюджету стосуватимуться розподілу вільних залишків в 36 млн.грн.; Розподілу коштів бюджету розвитку в 25 млн.грн. (Планується, що 10 млн.грн. Будуть направлені управлінню житлово-комунального господарства ХОДА, 10 млн.грн. - Управлінню капітального будівництва ХОДА, 5 млн.грн. - Управлінню освіти ХОДА; розподілу коштів дорожнього фонду в 19 млн. грн.