В Харькове создадут КП "Дирекция по строительству метрополитена"Питання створення комунального підприємства "Харківська дирекція з будівництва метрополітену" буде винесено на розгляд сесії міськради, призначеної на 23 лютого. Сьогодні це питання обговорили депутати постійної комісії міськради з питань промисловості й економічного розвитку.

Як повідомив заступник директора міського Департаменту будівництва і дорожнього господарства Анатолій Кравчук, зараз функції замовника будівництва метро виконує структурний підрозділ КП "Харківський метрополітен" - дирекція з будівництва метро в Харкові. "Але за всіма законодавчими нормами замовником будівництва має виступати юридична особа, яким вищезгаданий підрозділ метрополітену не є. Тому виникла необхідність створити комунальне підприємство, яке буде виконувати функції замовника", - зазначив А.Кравчук.

За його словами, КП "Харківська дирекція з будівництва метрополітену" буде продовжувати будівництво нових станцій метро на Олексіївці, в районі вул. Одеської, розробляти проекти будівництва метро. Хто буде директором нового підприємства, поки невідомо.

Питання створення нового КП було ініційоване двома департаментами міськради - Департаментом будівництва і дорожнього господарства і Департаментом транспорту і зв'язку.

Довідка "SQ". У листопаді 2009 р. начальником дирекції з будівництва метро в Харкові КП "Харківський метрополітен" був призначений Олександр Сухорада. До О.Сухоради начальником дирекції з будівництва метро працював Сергій Почепецький, а ще раніше - Анатолій Кравчук.