"За останні 3,5 роки в Харкові було відкрито 12 повноцінних дошкільних установ. Проблеми з відкриттям дитсадків в Харкові є тільки в Ленінському та Жовтневому районах", - заявив 7 липня на зустрічі з колективом Харківського національного університету внутрішніх справ голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін. За його словами, проблеми в двох районах пов'язані з тим, що в них немає будівель, які раніше були дитячими садами, або будівлі є, але це дуже старі приміщення, які не придатні для відкриття в них дошкільних установ. До кінця 2010 р. у Харкові та області планується відкрити 7 дитячих садів.

За словами М. Добкіна, місцева влада склала перелік колишніх дитсадків, які були віддані під офіси різним організаціям і приватним підприємцям або ліквідовані. Зараз міська і обласна влада повертають у комунальну власність громад дошкільні установи для їх подальшого ремонту та відкриття. "Деяким організаціям і підприємцям надають натомість нове приміщення. Але є люди, які нас не розуміють. Тоді ми застосовуємо право територіальної громади, враховуючи суспільні інтереси", - зазначив голова ХОДА.

Довідка "SQ". Рівень забезпечення дошкільними установами мешканців Харківської області складає 73%, в середньому по Україні цей показник - 50%.