У начальника харьковской областной милиции останется четыре заместителяЧотири заступники залишиться у начальника Головного управління МВС України в Харківській області Михайла Мартинова (зараз їх дев'ять). Про це 8 червня у прес-центрі інформагентства "STATUS QUO" повідомив заступник начальника облуправління - начальник управління кадрового забезпечення Андрій Стародубцев, коментуючи заплановану реорганізацію обласного управління міліції.

За його словами, першим заступником начальника ГУ МВС України в Харківській області буде призначений полковник міліції Олександр Островерх (зараз є заступником начальника облуправління), заступником начальника з кримінальної міліції залишиться полковник Володимир Ковригін, заступником - начальником управління громадської безпеки залишиться полковник Микола Голуб. До проведення чемпіонату Євро-2012 залишиться на своїй посаді заступник начальника з питань проведення Євро-2012 полковник Ігор Сенчук. Решта заступників залишаться на посадах начальників своїх підрозділів.

За словами А.Стародубцева, всього Міністерство внутрішніх справ планує скоротити 567 співробітників харківської міліції. З них скоротять 334 співробітників апарату облуправління. За словами А.Стародубцева, йдеться, насамперед, про співробітників галузевих служб та управлінь - кримінального розшуку, з боротьби з економічними злочинами, з боротьби з обігом наркотиків, управління кадрів і так далі. "Всіх нас будуть скорочувати на 30%, кожен третій співробітник обласного апарату буде потрапляти під скорочення", - зазначив А. Стародубцев. За його словами, міліціонерів, що працюють у райвідділах, скорочення не торкнеться.

"Природно, ми будемо намагатися скорочених працівників не відправляти на "гражданку", вони не підуть у нікуди, ми їх будемо призначати в районні підрозділи міліції", - зазначив А.Стародубцев і додав, що харківська міліція безболісно переживе таке скорочення, оскільки в регіоні в органах МВС майже тисяча вакантних місць.

За словами замначальнкіа облуправління міліції, реорганізація кадрового апарату облуправління почнеться найближчим часом, як тільки надійде наказ з міністерства, і буде завершена до зими.