"У рамках підготовки до Євро-2012 з державного бюджету Харків отримає гроші тільки на ремонт міжміських доріг (тобто магістралей між містами, що приймають Євро-2012 - "SQ") і доріг, що ведуть до кордону", - заявив 8 червня в Харкові віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков.

"До Євро-2012 держава будує три аеропорти і три злітно-посадкові смуги, вже реконструйована харківська окружна дорога. Решта міжміських доріг і дороги, що ведуть до кордону, теж будуть профінансовані. Все інше буде будуватися після Євро-2012. На харківський метрополітен у рамках підготовки до чемпіонату гроші не передбачені, оскільки метро не має відношення до Євро-2012", - підкреслив Б.Колесніков.

За словами харківського міського голови Геннадія Кернеса, питання фінансування ремонту доріг у Харкові та області буде обговорюватися на зустрічі мерів міст, приймаючих Євро-2012, з Б.Колесніковим. "У Харкові зараз йде реконструкція і будівництво нових доріг. У нас у роботі 52 дороги. Це магістралі поблизу стадіону "Металіст", а також транспортні магістралі. Нам обіцяють дати 500 млн.грн. Якщо нам їх дадуть, ми встигнемо все зробити. Тільки б погода нас не підвела", - підкреслив мер.

Як зазначив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, Харківська область чекає грошей лише на дороги. "Все інше у нас практично готове. Зараз є інші актуальні проблеми - підготовка персоналу, безпека, волонтери, все має працювати як годинник. Логістика повинна бути такою, до якої звикли в Європі, щоб люди себе почували комфортно. А за дороги я не хвилююся", - додав губернатор.

Також М.Добкін повідомив, що Харків отримав половину коштів на ремонт гуртожитків, які будуть задіяні під Євро-2012.

Довідка "SQ". У міжнародному аеропорту "Харків" у рамках підготовки до Євро-2012 8 червня протестували пропускну спроможність нового пасажирського терміналу. У тестуванні взяли участь 1300 студентів харківських вишів (пропускна спроможність терміналу - 1300 пасажирів на годину).

Як раніше повідомили ЗМІ, Б.Колесніков 8 червня планує відвідати всі міста, які прийматимуть матчі Євро-2012, і огляне хід робіт на об'єктах Євро-2012.