"Рівень підготовки Харкова до проведення Євро-2012 можна оцінити на тверду "четвірку", - заявив 7 червня під час телемосту за участю мерів українських міст, що приймають матчі чемпіонату Європи 2012 р., віце-прем'єр-міністр України Борис Колесніков. Про це повідомив офіційний сайт Харківської міськради.

"Тут готові і стадіон, і аеропорт. Новий термінал практично побудований - за словами інвестора, він буде зданий в експлуатацію в серпні. Роботи на злітно-посадковій смузі у розпалі", - відзначив віце-прем'єр. За його словами, в Харкові і міська влада, і приватні інвестори приділяють підготовці до Євро-2012 максимум уваги. Віце-прем'єр відзначив, що основним питанням для Харкова залишаються готелі - в силу того, що він не є туристичним містом, і відповідна інфраструктура тут розвинена менше.

За словами Б. Колеснікова, також на чотири бали готовий Донецьк. Києву та Львову віце-прем'єр поставив оцінку "три з плюсом".

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. відбудеться в Польщі та Україні. 11 грудня 2009 р. Донецьк, Київ, Львів і Харків були остаточно затверджені як міста з української сторони, які приймуть матчі фінального турніру Євро-2012. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Фінальний матч турніру відбудеться в Києві.