Суди Харківської обл. з початку 2010 р. визнали винними у вчиненні правопорушень корупційного характеру і притягли до адміністративної відповідальності 65 посадових осіб державних органів та органів місцевого самоврядування Харківської обл., 43 з яких - за незаконне одержання матеріальних благ (п. "А" ст. 1 закону України "Про боротьбу з корупцією"). Про це 8 червня повідомили "SQ" у прес-центрі управління СБУ в Харківській обл.

За інформацією прес-центру, одним з найбільш поширених правопорушень корупційного характеру є незаконне отримання сільськими, селищними та міськими головами матеріальної допомоги або премії. Зокрема, сільський голова одного з сіл Золочівського району Харківської обл. за власним розпорядженням призначила собі премію у розмірі понад 4,6 тис.грн., а селищний голова одного з населених пунктів Дергачівського району призначив собі премію в 4,3 тис.грн.

Управління СБУ інформує, що мешканці Харкова і Харківської області мають можливість цілодобово повідомляти про факти протиправної діяльності з боку посадових осіб за телефоном: 700-34-50.