У наступному році планується відремонтувати траси Харків-Донецьк і Харків-Київ. Про це 7 листопада повідомив журналістам голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. За його словами, дорога Харків-Київ по території Харківської області буде такої ж якості, як перша ділянка цієї траси - від сел.Песочін до повороту на Сімферополь, яка вже зроблена.

"Дорога Харків-Київ після ремонту буде першої категорії, із сучасною розділовою смугою. Цим ми забезпечимо безпечне пересування тим водіям, які користуватимуться дорогою. За півтора-два роки дорога Харків-Київ має стати кращою дорогою України", - зазначив М. Добкін.

Також губернатор підкреслив, що частину коштів, передбачених на ремонт обласних доріг, наступного року знову спрямують на ремонт доріг у містах обласного значення. "Було прийнято рішення, що більшу частину коштів, які були виділені з державного та обласного бюджетів на обласні дороги, ми спрямуємо на ремонт доріг у містах обласного значення, щоб наступні років п'ять до них не повертатися, і вони могли служити людям для безпечного, зручного та комфортного пересування. Адже дороги в містах обласного значення не ремонтувалися, напевно, з часів Радянського союзу", - додав М. Добкін.

 

 

Довідка "SQ". 1 жовтня був закінчений ремонт ділянки дороги Київ - Харків - Довжанський (10,488 км) від Пісочина до повороту на Сімферопольську трасу. У цей же час був закінчений капітальний ремонт дороги до навчально-тренувальної бази ФК "Металіст" у смт Високий. Крім того, вже повністю відремонтована траса Харків - Щербаківка (у бік Білгорода, Росія).

У Харківській області сім міст обласного значення: Ізюм, Куп'янськ, Лозова, Люботин, Первомайський, Чугуїв та Харків.