Тарифы на газ в Харькове повысилиНаціональная комісія регулювання електроенергетики України повідомила ПАТ "Харківміськгаз" про нові ціни і тарифи на газ для установ та організацій, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів, для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання. З 1 жовтня бюджетникам і промисловцям доведеться платити 3 тис. 805,24 грн. за 1 тис. куб. м (без ПДВ). Про це 7 жовтня повідомили "SQ" у прес-службі "Харківміськгазу".

За розрахунками НКРЕ, ціна газу становить 3 тис. 382 грн. за 1 тис. куб. м, цільова надбавка в розмірі 2% - 67,64 грн., тариф транспортування газу розподільними трубопроводами ВАТ "Харківміськгаз" - 100,80 грн.; тариф на транспортування магістральними трубопроводами ВАТ "Харківміськгаз" - 201,50 грн., тариф на постачання газу за регульованим тарифом для ВАТ "Харківміськгаз" - 53,3 грн.

Востаннє ціни і тарифи на природний газ для установ та організацій, що фінансуються з державного та місцевих бюджетів, для промислових споживачів та інших суб'єктів господарювання змінювалися 1 серпня 2011 р. Вартість газу тоді досягла 3 422,27 грн. за 1 тис. куб.м без ПДВ.

Довідка "SQ". Раніше НКРЕ прийняла рішення, що тариф на послуги теплопостачання для бюджетних та госпрозрахункових організацій зросте на 54%.

З 1 жовтня в Харкові також набули чинності нові тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення для бюджетних установ та інших споживачів (крім населення). Згідно з постановою Національної комісії регулювання ринку комунальних послуг, тариф на водовідведення тепер становить 5,05 грн./куб. м (без ПДВ), тариф на водопостачання - 7,61 грн./куб. м (без ПДВ).