Готель на пл.Свободи в Харкові закінчать будувати в кінці 2011 р. - початку 2012 р. Про це 7 червня на міжнародному форумі "AEROFORUM.UA" у Харкові повідомив голова правління компанії "DCH" Олександр Ярославський. Крім того, за його словами, на базі харківського гольф-клубу будується п'ятизірковий готель. На базі цього готелю та гольф-клубу може бути створена друга футбольна база до Євро-2012. "До турніру Євро-2012 ми підготуємося на 100%. Ми розраховуємо також і на те, що створеними об'єктами будуть користуватися і після турніру", - зазначив О. Ярославський.

Як заявив голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, складено плани створення інфраструктури до Євро-2012, які зараз виконуються. "У нас будуть готелі і буде організовано професійне управління ними", - відзначив губернатор.

За словами в.о. харківського міського голови Геннадія Кернеса, в місті розроблена програма ремонту та будівництва доріг до Євро-2012. Планується відремонтувати дороги біля аеропорту, за якими авіапасажирів будуть доставляти в центр міста. Планується також збільшити і ступінь освітленості міста в темний час доби.

Як відзначив директор турніру Євро-2012 в Україні Маркіян Лубківський, в Харкові потрібно серйозно підійти до проблеми забезпечення гостей турніру готелями. Потрібно також вирішити проблему другої футбольної бази і трансферних футбольних баз.

 

Довідка "SQ". Міжнародний форум "AEROFORUM.UA" відбувається 7-9 червня на майданчику нового терміналу міжнародного аеропорту "Харків". Серед учасників - керівники підприємств, пов'язаних з галуззю авіаперевезень, з 25 країн. Організатори форуму - міжнародний аеропорт "Харків", ТОВ "Інвестиції в Харків". Генеральний партнер - компанія "DCH" (Київ).