Апеляційний суд Харківської області 7 червня виніс рішення у справі колишнього начальника управління квартирного обліку та розподілу житлової площі Харківської міськради Геннадія Бакаляра. Як передав кореспондент "SQ", Г. Бакаляр засуджений до 2 років 6 міс. позбавлення волі за ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст.190 (шахрайство) Кримінального кодексу, запобіжний захід (підписка про невиїзд) залишається незмінною до набрання рішенням суду законної сили. Пом'якшувальною обставиною визнано стан здоров'я обвинуваченого. Також суд постановив стягнути з            Г. Бакаляра судові витрати у розмірі близько 20 тис.грн.

Суд встановив, що 30 листопада 2006 р. Г. Бакаляр взяв хабар у розмірі 38 тис. грн. у Дениса Котлярова у своєму кабінеті в будівлі міськради. За ці гроші чиновник мав посприяти в питанні виділення Д. Котлярову земельної ділянки розміром 8 соток у Харкові. Раніше Д. Котляров оформляв документи для виділення йому цієї ділянки під зведення будинку. Г. Бакаляр дав йому зрозуміти, що без хабара Д. Котляров не зможе оформити документи на отримання земельної ділянки. При цьому Г. Бакаляр ввів Д. Котлярова в оману, оскільки у нього не було повноважень для виділення ділянки. Рішення про виділення землі після всіх процедур приймають депутати міськради на сесії.

Відразу після отримання грошей Г. Бакаляра затримали правоохоронці (Д. Котляров раніше звернувся до міліції). Гроші, передані Г. Бакаляру, були позначені спеціальним засобом, що світиться. Їхні номери були заздалегідь переписані правоохоронцями. Сліди цього ж засобу були виявлені на руках Г. Бакаляра в момент затримання. Вина Г. Бакаляра також підтверджується аудіозаписами розмов Д. Котлярова і Г. Бакаляра, а також відеозаписом, на якому видно, як людина, схожа на Г. Бакаляра, бере гроші й ховає їх у ящик шафи. Експерти перевірили записи і не знайшли в них слідів монтажу.

Згідно свідченням співробітників міліції, затримати Г. Бакаляра міліціонерам 30 листопада заважали близько 20 осіб, серед яких були працівники мерії. Затримати Г. Бакаляра вдалося після того, як до міськради приїхали представники керівництва ГУ МВС України в Харківській обл. та прокуратури.

Адвокат Г. Бакаляра зазначив, що має намір оскаржити вирок у Верховному суді. Д. Котляров заявив, що задоволений вироком.

Довідка "SQ". 30 листопада 2006 р. співробітниками міліції було проведено обшук в кабінеті Г. Бакаляра. Обшук відбувся після того, як до міліції надійшло повідомлення про те, що один із посадовців міськвиконкому вимагає хабара у розмірі близько 40 тис.грн.

20 січня 2007р. суд Червонозаводського р-ну Харкова закрив кримінальну справу стосовно Г. Бакаляра, зробивши висновок, що вона була порушена незаконно. 6 лютого 2007 р.  Апеляційний суд Харківської області задовольнив апеляцію облпрокуратури і скасував рішення суду Червонозаводського району, відправивши справу на повторний розгляд. У січні 2008 р. кримінальну справу було передано в Київський райсуд Харкова. 9 квітня в ході судового засідання свідок Д. Котляров після надання свідчень був визнаний потерпілим у цій справі. 11 вересня Київський райсуд Харкова ухвалив постанову відправити на додаткове розслідування кримінальну справу стосовно Г. Бакаляра у зв'язку з неправильним і неповним проведенням досудового слідства. Після дорозслідування справу знову розглядає Апеляційний суд Харківської обл.