Воспитательница детсада организовала конвертационный центр с оборотом в десятки миллионов гривеньСпівробітники управління податкової міліції Харківської області ліквідували незаконний конвертаційний центр, обсяг операцій якого за 2010-2011 рр. склав 51 млн.грн. Про це повідомили "SQ" в управлінні.

Конвертаційний центр організували вихователька дитячого саду, її чоловік і їхній знайомий. За рік було відкрито понад 30 фіктивних підприємств. Їх реєстрували на незаможних громадян, які не знали, чим займаються підприємства. В учасників центру вилучено близько 500 тис.грн. готівки, цінні папери на 3 млн.грн., а також вогнепальну зброю.

Як повідомили в управлінні, фіктивні фірми працювали на території Харківської, Донецької та Дніпропетровської областей. На рахунки перераховувалися гроші за послуги, які насправді не надавалися. Організатори центру знаходяться в Харківському СІЗО. Кримінальну справу порушено за ст.205 ч. 2 КК. За цією статтею передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до п'яти років.

Воспитательница детсада организовала конвертационный центр с оборотом в десятки миллионов гривень