Для окончания строительства станции метро "Победа" необходимо более 240 млн.грн – Г.КернесДля закінчення будівництва станції метро "Перемога" Харківського метрополітену необхідно 240-245 млн.грн. Про це 6 грудня під час огляду споруджуваної станції повідомив журналістам харківський міський голова Геннадій Кернес.

Він зазначив, якщо вся необхідна сума буде отримана з держбюджету наступного року, то станцію введуть в експлуатацію до кінця 2012 р. За словами Г.Кернеса, до кінця 2011 р. на будівництво станції буде освоєно близько 50 млн.грн. Ці гроші підуть на монтаж залізобетонних конструкцій усередині станції.

Довідка "SQ". 5 жовтня на засіданні штабу з будівництва метро в Харкові перший заступник харківського міського голови Олександр Кривцов заявив, що відкриття станції метро "Перемога" відбудеться в кращому випадку в кінці 2012 р., при гіршому варіанті розвитку подій відкриття можуть перенести на травень 2013 р. Він зазначив, що на 5 жовтня на будівництво надійшли 50 млн.грн. зі 100 млн.грн., виділених Кабміном. Надходження решти грошей чекають найближчим часом.

Як повідомив раніше голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін, у 2011 р. з держбюджету на будівництво станції буде в повному обсязі перераховано 101 млн. грн. Саме таку суму будівельники встигнуть освоїти до кінця року. Як зазначив М.Добкін, Кабмін планує на 2012 р. у повному обсязі виділити фінансування на введення в експлуатацію станції "Перемога".

29 листопада М.Добкін повідомив, що на будівництво станції надійшов 51 млн. грн. з держбюджету.

Станція метро "Перемога" стане кінцевою станцією Олексіївської лінії метрополітену, буде розташована в північній частині Харкова, на перетині пр. Перемоги і пр.Людвіга Свободи. Нова станція дозволить обслуговувати житлові масиви Олексіївки і прилеглі населені пункти Дергачівського району з населенням понад 300 тис.осіб. Відстань між станціями "Олексіївська" та "Перемога" - 1,14 км. Планований середньодобовий обсяг пасажирських перевезень по станції "Перемога" - близько 40 тис.осіб. Раніше планувалося, що станція метро "Перемога" буде відкрита 9 травня 2012 р.