"Конкурс проектів бібліотеки ім. Євгена Кушнарьова став найбільшим архітектурним конкурсом в Україні", - заявив в ефірі обласного радіо голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін. У ньому взяли участь представники 25 міст з 3 держав, які представили 92 роботи. Про це повідомив сайт ХОДА.

"Хочу висловити подяку фонду Бориса Колеснікова, який фінансував цей захід і приніс до Харкова можливість проведення цього конкурсу", - відзначив М. Добкін.

Довідка "SQ". Відкритий архітектурний конкурс на розробку ескіз-ідеї будівлі бібліотеки ім.Є.Кушнарева, яка буде побудована на пл.Свободи в Харкові, проходив 21 січня - 18 травня 2010 р. Організаторами конкурсу є Фонд Бориса Колеснікова та Харківська обласна організація Національної спілки архітекторів України за підтримки Харківської міськради. Нагородження переможців конкурсу відбулося 1 липня. Ними стала група молодих архітекторів з Дніпропетровська.

Ділянка, де буде розташована бібліотека ім.Є.Кушнарева, знаходиться зліва від будівлі Харківського національного університету ім.В.Каразіна, на території саду Шевченка. Площа відведеної ділянки - 0,17 га (приблизно 17 на 60 м).