Більше 80 з 163 об'єктів вулично-дорожньої мережі Харкова, ремонт і реконструкція яких заплановані в програмі підготовки до проведення Євро-2012, уже відремонтовані. Про це повідомила директор Департаменту з питань підготовки до Євро-2012 Харківської міськради Наталія Мірошниченко, передав офіційний сайт міськради.

За її словами, ремонт і реконструкція доріг фінансується з міського та державного бюджетів. Директор департаменту зазначила, що з держбюджету на ремонт доріг потрібно фінансування у розмірі 277 млн. грн., з яких профінансовано 24 млн. грн.

Н.Мірошниченко також зазначила, що до Євро-2012 у Харкові заплановано відремонтувати дороги, що знаходяться в кілометровій зоні навколо стадіону "Металіст", дороги, що з'єднують стадіон, аеропорт, фан-зону і готелі, а також основні в'їзди до міста. За її словами, ремонт окружної дороги теж входить до програми підготовки до Євро-2012, однак здійснюється повністю за кошти держбюджету, силами "Укравтодору" під контролем Національного агентства з питань підготовки та проведення в Україні Євро-2012.

Довідка "SQ". Фінальна частина чемпіонату Європи з футболу 2012 р. пройде в Польщі та України. Харків є одним з чотирьох українських міст (разом з Донецьком, Києвом і Львовом), які приймуть матчі фінального турніру чемпіонату. У Польщі матчі Євро-2012 приймуть Варшава, Вроцлав, Гданськ і Познань. Згідно складеного УЄФА календаря, у Харкові зіграють команди групи "В": 9 червня 2012 р. - B1-B2, 13 червня - B1-B3 і 17 червня - B4-B1.