У Харкові буде створено комунальне підприємство "Об'єднання парків культури і відпочинку Харкова". Таке рішення було прийнято 6 квітня на сесії Харківської міськради. До цього підприємства увійдуть три КП - "Парк культури і відпочинку ім. Артема", "Парк культури та відпочинку "Зустріч" і "Парк культури і відпочинку "Юність".

Згідно рішення сесії, об'єднання цих трьох комунальних підприємств в одну юридичну особу "сприятиме ефективності управління і використання матеріально-технічної бази комунальних підприємств, а також розвитку і освоєнню нових паркових зон, дасть можливість більш ефективно розподіляти і використовувати трудові і фінансові ресурси при експлуатації парків".

Окрім того, буде створено КП "Дошкільна харчування". У рішенні міськради сказано, що нове підприємство створюється для покращення якості харчування дошкільнят та економії бюджетних коштів.

Окрім того, на сесії було прийнято рішення на базі чотирьох депо створити чотири комунальних підприємства: "Жовтневе трамвайне депо", "Салтівське трамвайне депо", "Тролейбусне депо № 2" і "Тролейбусне депо № 3". За словами міського голови Геннадія Кернеса, створення цих підприємств не означає ліквідацію КП "Міськелектротранс": усі комунальні підприємства будуть взаємодіяти між собою і з КП "Харків пасажирський". "Створюючи чотири комунальних підприємства на базі чотирьох депо, ми будемо залучати інвесторів, щоб вони брали участь у модернізації і реконструкції нашої транспортної системи", - заявив Г.Кернес. За його словами, створення підприємств на базі депо підвищить ефективність роботи міського електротранспорту.