Будівля на вулиці Сумській, 11 у Харкові, в якій минулої осені сталася пожежа, буде знесена. Таке рішення 6 квітня на сесії прийняла Харківська міськрада.

Це рішення прийнято на основі укладання інституту "Укрдержбудпроект" та Інституту судових експертиз ім.Бокаріуса. "Те, що стосується інвестицій і компенсацій, - це цивільно-правові відносини, по них будуть прийняті рішення в робочому порядку", - заявив харківський міський голова Геннадій Кернес.

Довідка "SQ". Пожежа в чотириповерховій будівлі на вул. Сумській, 11 сталася на початку вересня 2010 р. Пожежа почалася близько 20.30 6 вересня в приміщенні кафе "Занзібар", яке знаходилося на першому поверсі будівлі. Крім кафе на першому поверсі були розташовані магазини "Люксоптика", "Бриз", "Червоний маг" і "Карнеол". Потім вогонь перекинувся вище. На другому поверсі знаходився офіс теленовин "Харьковские известия", на третьому і четвертому- офіси комерційних організацій. На місці події працювали близько 20 пожежних машин, частина вул. Сумської була перекрита. Пожежа була локалізована о 6.20 ранку 7 вересня і повністю ліквідована об 11.06.

Раніше власники квартир і офісів, розташованих у цій будівлі, виступали проти її знесення, заявляючи, що будівлю можна відремонтувати, а рішення про її знесення приймаються на догоду чиїмось комерційним інтересам.