Головне управління МВС України в Харківській області розробило проект створення Центру управління нарядами міліції - "ЦУНАМІ". Про це повідомив "SQ" начальник облуправління міліції Віктор Козицький. За його словами, проект спрямований на оптимізацію роботи патрульної служби. За розрахунками міліціонерів, обсяг інвестицій у проект за програмою-максимум складе близько 30 млн.грн.

Як зазначив В.Козицький, очікується, що фінансування буде надходити поетапно, тому реалізацію проекту теж планується розбити на етапи. Зокрема, у 2012 р. планується створити систему, яка дозволить за допомогою відеокамер на моніторах спостерігати за обстановкою в місті, у 2013 р. відеокамери будуть встановлені на міському транспорті, потім будуть модернізовані комп'ютерні системи, необхідні для розвитку проекту.

Як повідомив В.Козицький, "ЦУНАМІ" вперше в Україні починали впроваджувати в Харкові, але у 2005 р. проект був припинений. "У Києві цю систему благополучно запровадили, і вона працює. Тепер ми змушені їздити до Києва вчитися тому, що починалося в Харківській області", - зазначив В.Козицький.

За його словами, в системі передбачено також оснащення патрульних машин системами GPS. "Важливо, щоб на моніторі відображалося місце розташування міліцейських машин, і черговий бачив, яка машина найближче до місця злочину", - зазначив начальник облуправління міліції.