Низку транспортних маршрутів з Харківської обл. до Бєлгородської обл. Росії планується відновити найближчим часом. Про це 5 листопада у Харкові на зустрічі з губернатором Бєлгородської області (Росія) Євгеном Савченком повідомив голова Харківської облдержадміністрації (ХОДА) Михайло Добкін.

Як зазначив Є.Савченко, приблизно півроку тому в малому залі ХОДА (де зараз проходить зустріч губернаторів) відбулася зустріч президентів Росії та Україні. "На зустрічі було задано алгоритм відносин України і Росії. Нам потрібно відповідати заданому президентами рівню міжрегіонального розвитку. Зокрема, спрощений режим перетину кордону, що діє для мешканців прикордонних районів, потрібно поширити на цілі області. Приблизно два тижні тому у мене відбулася телефонна розмова з М.Добкіним, і ми вирішили відновити ті автобусні маршрути, які раніше були закриті. Нам потрібно відновити те, що нас пов'язувало, наприклад, культурні контакти. Потрібно інвентаризувати наявні форми співпраці, і якщо ці форми застаріли, від них потрібно відмовитися", - зазначив губернатор Бєлгородської обл.

Довідка "SQ". За сприяння митних та прикордонних служб планується відновити транспортне сполучення за маршрутами Харків - Олександрівка (Україна) - Безіменне - Гайворон (Росія), Харків - Журавлівка (Україна) - Журавлівка (Росія) - Стрілеча (Україна), Харків - Бударки (Україна) - Тишанка (Росія) - П'ятницьке (Росія) через Землянки (Україна). Планується також направити до уряду Росії й України звернення про доцільність будівництва пунктів пропуску Безіменне - Олександрівка та Тишанка - Бударки.